Varför inbrottslarm?

24 jun

Varför inbrottslarm?

Det finns lika många anledningar att skaffa inbrottslarm som det finns kunder. Kanske en viss överdrift, men faktum är att kunder har en rad olika argument till varför de vill skydda sitt hem lite extra. Här följer några av de argument som förekommit i diskussioner om inbrottslarm och säkerhet.

  • Förebygga inbrott
Det kanske vanligaste är att man vill slippa inbrott i hemmet eller på kontoret. Genom att signalera att man har ett effektivt inbrottslarm kan man undvika att vara i fokus för inbrottstjuvar. Ofta räcker detta fullt tillräckligt och om någon ändå skulle känna på fönsterhakar och dörrar, kommer väktare snabbt till fastigheten för att ta hand om inbrottsförsöket.
  • Ta fast tjuven
    Även om det ofta är bäst att förebygga inbrott, kan man ha fokus inställt på att ta fast boven. Detta är inte ovanligt och för många är det utryckningstiden som är viktigast
  • Förhindra brand och vattenskador
    Dagens inbrottslarm är mer eller mindre hemlarm som tar hand om alla riskmoment i huset. Den som har rökdetektorer och vattensensorer kan snabbt och enkelt få en varning via mobil och epost om någonting skulle inträffa. En ljudsignal påkallar uppmärksamheten om man befinner sig i hemmet, men om man är borta ger detta ingen effekt. I och med inbrottslarm och hemlarm som varnar även via telefon, kan man snabbt upptäcka och hantera sådana riskmoment. Varje år drabbas åtskilliga hus av fuktskador som kunnat förebyggas eller hanteras innan de resulterade i några omfattande skador på ytskikt och golv.

Bättre säkerhet

Det finns många sätt att förbättra säkerheten i hemmet och i kvarteret. Den som en gång fått upp intresset för inbrottslarm och trygghetsfrågor kan nu hitta det mesta som är av intresse. Det är inte ovanligt att man hittar allsköns hjälpmedel för att göra sitt hem till en borg. Trots detta kan man inte ersätta ett bra inbrottslarm med tillfälliga lösningar. Då inbrottslarmet är kopplat till en larmoperatör, kan man sova tryggt även om man är bortrest eller av annan anledning inte finns tillgänglig när inbrott eller skador händer.