Fördelarna med att välja trappstädning

26 feb

Fördelarna med att välja trappstädning

Behöver verkligen ett städföretag ta hand om trappstädningen? Det räcker väl med att personalen eller de som bor i flerfamiljshuset tänker på att ”hålla det snyggt?”. Ett städföretag från Stockholm listar fem fördelar med trappstädning – och varför man inte bör göra det själv.

  • Minskar skadegörelse och nedskräpning

Risken minskar tydligt att klotter, skadegörelse och nedskräpning sker där det är snyggt – i förhållande till trappuppgångar som redan har skräp på golvet och ”tags” på väggarna. Detta visar flera undersökningar i Stockholm och är något som ligger till grund till insatser för att just hålla rent, snyggt och upplyst.

  • Att dela ansvaret är inte ett alternativ

I ett flerbostadshus kan det bo närmare 100 personer. Att alla dessa har samma syn på trappstädning och renhållning är omöjligt. Samma problem uppstår om alla på ett företag ska dela på uppgiften. Undvik onödiga konflikter – köp in tjänsten istället.

  • Håll värdet uppe

Att hålla det rent innebär både en kortsiktig och långsiktig vinst. På kort sikt skapas en trevligare arbetsmiljö (boendemiljö) och på lång sikt ett gott rykte och minskad risk för ytterligare nedskräpning. Just rykte och ”känsla” för att område är tydligt kopplat till värdepåverkan.

  • Proffsigare och bättre utfört

Det finns alltid en fördel att köpa in tjänster från företag som regelbundet jobbar med samma sak. De har kompetens och maskiner för att kunna leverera ett resultat betydligt bättre än om man försöker genomföra det som privatperson. Det gäller oavsett om en snickare behövs för att sätta upp en innervägg eller städpersonal för kontors- och trappstädning.

  • Billigare för företaget

Vad kostar trappstädning? Många företag utgår från den frågan och jämföra flera städföretag med fokus på priset. Men man kan även vända på det – ”Vad tjänar vi på trappstädning?”. Ett städföretag som erbjuder städning i Stockholm presenterar sina tjänster med just denna ”tvist”. Men det ligger något i det.

Man måste nämligen ställa kostnaden för städpersonalen mot alternativet. Ett alternativ som innebär att personal ska ta sin arbetstid och genomföra städningen. Hur mycket kostar företagets personal per timme – vad kostar trappstädning i Stockholm per timme? Redan där finns alltså en tydlig ekonomisk vinst. Men framförallt handlar det om bekvämlighet och service. Ett städföretag som tar hand om alla trappor, entréer och kan se över belysning m.m.