Vad är ett siteregister?

23 aug

Ett webbregister fungerar i princip som en telefonkatalog för webbsajter. Det är ett digitalt register som du kan lista din webbplats i för att nå ut till fler människor. Exakt vilken information som presenteras varierar beroende på vilken sajt du listar dig på. Hos onlinelistan visas webbsideadressen, kategorin, namnet på sajtens ägare och en kortare beskrivning av sajten.

Länken i presentationen av din webbplats kan besökare klicka på för att komma direkt till din hemsida. Men varför skulle du då lista din sajt i ett webbregister – hör inte sådana listningar till internets forntid, kanske du undrar?

Nej, det spelar faktiskt mindre roll om du har en personlig hemsida eller driver ett företag. Såväl personliga sajter som lokala eller nationella affärsverksamheter kan gynnas av att lista sig i ett webbregister. Genom att lägga till din sajt på onlinelistan kan du få hjälp att nå ut till din målgrupp. Nedan berättar vi mer om de stora fördelarna med att listas!

Därför är det en bra idé att listas på nätet

  • Din närvaro på nätet ökar. Ett webbregister kan vara stort och innehålla ett stort antal webbsidor. Det fina med dessa register är dock att de är väldigt sökbara och användarvänliga. Du kan bland annat klicka dig in på olika kategorier för att se vilka hemsidor som är tillagda i dessa. Möjligheten finns även att göra en sökning via en sökruta där du anger ett sökord. Listningen gör alltså att du stärker din digitala närvaro och låter fler kunder hitta din hemsida!
  • En prisvärd marknadsföringskanal. Vissa webbregister accepterar kostnadsfria listningar medan andra är lite mer premium. I dessa fall är den tid som det tar att lägga till din sajt den enda egentliga kostnad du betalar. Samtidigt är ett stort frågetecken hur mycket nytta du egentligen har av länkar från sådana sajter. Onlinelistan.com tar en granskningsavgift på 399 kronor för att lägga till webbsidor i sitt register. Detta är en förhållandevis låg avgift med tanke på att du får en bra länk från registersidan till din egen webbsida. Därmed är detta många gånger ett prisvärt sätt att öka din synlighet på webben!