Svenskt fritidshus sålt för närmare 48 miljoner kr

28 dec

Marknaden för fritidshus är minst sagt väldigt het just nu – nyligen såldes det allra dyraste fritidsboendet i vårt land hittills i år. Köpeskillingen uppgick till inte mindre än 47,8 miljoner kronor. Fastigheten ifråga har en väldigt bra placering och är belägen blott ett stenkast bort från havet. Dessutom bor andra högprofilerade personer i det direkta närområdet, däribland Hugh Grant.

Nu är förstås just detta lilla hus väldigt speciellt. Det byggdes år 2001 och är 160 kvadratmeter stort sett till bostadsytan. Dessutom tillkommer ett 38 kvadratmeter stort gästhus. Tomten är däremot inte mindre än 4 300 kvadratmeter. Fritidsboendet ligger i skånska Torekov. Det går inte nog att understryka att alla planeter står rätt när ett boende kan säljas till en hisnande summa som denna.

Men utan att sitta på de exakta detaljerna kring bygget av detta fritidshus kan vi göra en kvalificerad gissning. Vi tror nämligen att säljaren har fått en väldigt fin avkastning på sitt investerade kapital. Detta förutsatt att det är just denna säljare som också har varit med om att uppföra huset för två decennier sedan. Just detta är någonting som vi vill belysa och diskutera lite mer. Så fortsätt att läsa så ska vi ge dig en värdefull insikt!

Ett fritidshus en bra investering för framtiden

Vad i all sin dar har försäljningen av ett fritidsboende värt närmare 48 miljoner kronor med mig att göra, kanske du undrar? Saken är den att marknaden för fritidshus som sagt är väldigt het just nu. Det gäller också att smida medan järnet är varmt, även om vi tror att denna trend kan vara bestående under några år framöver.

Därför tycker vi att du bör fundera på om det inte:

  • Vore dags för dig att bygga ett eget litet hus att besöka på din fritid
    Det är ju aldrig fel att ha ett mysigt fritidsboende att besöka på fritiden!
  • Kan vara en bra idé att investera i ett fritidsboende inför framtiden
    Vi tror nämligen att trender såsom att vi jobbar mer och mer hemifrån kan hålla i sig under många år framöver. Även trenden att semester hemmavid och inrikes i större utsträckning kan mycket väl vara bestående.
  • Är bättre att bygga nytt än att köpa befintligt
    Skulle du köpa begagnade kläder till samma pris som du skulle kunna få helt nya sådana för?