Skapa fraktsedlar till Bussgods automatiskt via WooCommerce

15 dec

Företag som använder Bussgods som logistikpartner samt WooCommerce som plattform för E-shop kan med ett plugin automatiskt skapa de fraktsedlar som behövs inför transport. En smidig lösning för att minimera tiden som läggs på administrationen kring frakten.

Kortfattat – Så fungerar det

 • Första steget är att företagaren laddar hem ”Woo Pacsoft Unifaun”. Det är detta plugin som skapar automatisk överföring av den information som anges i WooCommerce direkt till plattformen Unifaun.

 • Andra steget är att installera det samt aktivera det. Det är i detta fall inloggningsuppgifterna som används på Unifaun. Därefter anges en API-nyckel som fås av kundtjänst när tjänsten Orderkoppling beställs från Unifaun.

 • Tredje steget är att avgöra om informationen automatiskt ska föras över till Unifaun eller om det ska ske manuellt.

När sedan kunder lägger ordrar kommer kundens information föras till Unifaun där fraktsedlar skapas mot Bussgods. Om detta väljs automatiskt är det enda som behöver ske att logga in på Unifaun samt skriva ut de önskade fraktsedlarna.

Frågor om koppling mellan WooCommerce och Bussgods

 • Är det gratis att ladda hem?
  Ja, det är gratis att ladda hem det plugin som krävs för att skapa denna koppling. För att aktivera kopplingen krävs däremot konto hos Unifaun samt tilläggstjänsten som kallas för Orderkoppling. Därefter betalas en månadsavgift så länge som kopplingen önskas vara aktiv.

 • Vilka tekniska krav finns?
  E-shopen behöver ha WooCommerce som E-handelssystem. PHP måste vara minst på 5.6. Företagaren behöver även ha ett konto hos Unifaun.

 • Vad kostar det med orderkoppling från WooCommerce?
  Orderkoppling som automatiskt skapar fraktsedlar till Bussgods kostar 2500 kr att aktivera. Därefter är kostnaden 2000 kr per år. Samtliga kostnader är exklusive moms.

 • Går det att få hjälp vid problem?
  Företag som har en aktiv orderkoppling har gratis kundtjänst via mail.

 • Går det att få hjälp med installation?
  Ja, det är möjligt att beställa hjälp med installation, aktivering och koppling. Detta kostar ca 1000 kr ex. moms per timme. Det finns även bra information på hemsidan som visar hur installering och aktivering sker.

 • Kan andra logistikföretag kopplas än Bussgods?
  Ja, Unifaun har samarbete med ett mycket brett utbud av logistikföretag. Det går därmed att skapa samma orderkoppling, via WooCommerce, även om andra logistikföretag anlitas. Detta fungerar på exakt samma sätt.