Så kan du välja catering

26 mar

Anser du att catering är för dyrt? Tänk en gång till. Det finns nämligen enkla tips och lösningar som gör att priset blir billigare per person. Kanske till och med i den nivå du är beredd att betala.För att boka den utförare som bäst möter önskemålen som finns, är en första kontakt att föredra. Vid catering i Stockholm finns en rad företag som går att boka.

 • Välj tid på dagen
  Ska festen vara mellan klockan 16 och 20 så förväntar sig alla att det ska bjudas på middag. Den överlägset dyraste måltiden – oavsett om maten tillagas själv eller köps in via catering. Är festen istället mellan 14 – 18 finns inte samma krav. Fundera när på dagen som festen ska hållas och genom att begränsa dess längd så kan enklare mat beställas som tilltugg istället för komplett middag.


 • Kan du ta hand om disk?
  Cateringföretag är snabba med att erbjuda allt från servering till diskhantering. Men välj bort alla tilläggstjänster och lägg fokus på själva maten. Det viktigaste är att maten blir tillagad och framställd. Genom att ha gående bord krävs inte mycket tid av personalen att ställa fram allt. Diskhantering får du ordna med själv. Eller är papperstallrikar ett alternativ?


 • Bestäm meny – Jämför priserna
  Börja med att bestämma vilken meny som behövs. Är det enklare måltid, snittar eller lyxig gourmetmat? Genom att först bestämma det blir det sedan enklare att jämföra olika alternativ.I en prisjämförelse av restauranger i Stockholm framgår att priserna skiljer stort. Till stor del beror detta på att inget företag erbjuder exakt samma sak som de andra. Menyerna skiljer sig åt.


 • Sök priser i kransområden
  Om du söker efter catering i en småstad kanske det finns 3 – 5 olika aktörer som kan ge pris. Några kanske faller bort direkt på grund av utbud eller prisnivå. Därmed blir det få aktörer som ställs mot varandra. Ta i detta fall kontakt med restauranger och cateringföretag i städer i närheten.Samma exempel kan delvis appliceras på storstäderna. Bor du i Bromma så sök inte bara företag i Bromma utan kontakta företag över hela Stockholm. De allra flesta företag inom Storstockholm erbjuder catering inom hela detta område.


 • Kan landgång vara ett alternativ?
  De större matvarubutikerna erbjuder smörgåstårtor, landgång och liknande som catering. Om du åker och hämtar maten kan även priset pressas. Maten är klar att serveras och ätas – och priset pressat.