Flexkontot kan vara ett alternativ för många låntagare

27 jul

Det kan ibland vara skrämmande och snårigt att försöka hitta rätt i den vida världen av finansiella produkter. För många människor kan en låg kreditvärdighet eller befintliga betalningsanmärkningar göra det utmanande att säkra ett helt vanligt banklån. Det behöver dock inte vara en omöjlig uppgift att försöka göra detta. Till exempel kan du hos Flexkontot ansöka om en kontokredit och på så vis få tillgång till en flexibel finansieringslösning. I vissa fall kan även personer med tidigare ekonomiska bekymmer beviljas en sådan kredit.

3 fakta om Flexkontot och deras synsätt som du bör känna till

Har du haft vissa utmaningar med din ekonomi historiskt sett? Kanske har du en låg kreditvärdighet eller en historia av betalningsanmärkningar? Om så är fallet kan du fortfarande beviljas en kredit hos Flexkontot, under vissa förutsättningar. Du bör dock tänka på att:

  • Kontokrediter är lån utan säkerhet. En kontokredit är ett slags lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion. Detta betyder att du som långivare inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Du får istället tillgång till en flexibel kreditlina som du kan använda efter eget huvud och behov. Du betalar bara ränta på det belopp som du använder.
  • Kreditgivaren har ett holistiskt synsätt. En av de unika egenskaperna hos kontokrediter är att kreditinstituten inte alltid förlitar sig helt och hållet på kredittagarens kredithistorik. Vissa kreditgivare försöker istället att se till den större bilden och lägger en stor vikt vid kredittagarens nuvarande förmåga att betala lånet. Detta istället för att stirra sig helt blind på den tidigare historiken. Detta holistiska synsätt kan göra det möjligt för personer med tidigare ekonomiska svårigheter att låna pengar, tack vare att deras ekonomiska sits idag är bättre.
  • I vissa fall kan de se mellan fingrarna med betalningsanmärkningar. Även om det finns kreditgivare som ser mellan fingrarna med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar är inte allt guld och gröna skogar. Kreditgivarna tar bland annat hänsyn till när i tiden du hade ekonomiska problem och hur många fall av betalningsanmärkningar det rör sig om. Därmed kan dessa tidigare snedsteg fortfarande ha en viss betydelse för ansökningsprocessen. Men din nuvarande inkomst och förmåga att betala dina löpande utgifter såväl som det tilltänkta lånet väger vanligtvis lite tyngre.