Snabblån är kortfristiga lån som har blivit väldigt populära

21 maj

Ett snabblån är ett kortfristigt lån utan säkerhet som du kan använda när du behöver en snabb och flexibel lösning på dina ekonomiska problem. Många svenskar använder sig av dessa små lån när de är i ett akut behov av att få låna pengar. För även om dessa lån ofta har en lite högre ränta har de samtidigt många fördelar. Därför är de så populära, och här belyser vi några av fördelarna med dem!

4 fördelar med snabblån som gör dessa lån så populära

Ett snabblån har många fördelar och några exempel på dessa är:

  • Snabbheten och enkelheten. Den främsta fördelen med dessa små lån är att de är snabba och enkla. Så fort du har ansökt om, och blivit beviljad, ett lån får du vanligtvis tillgång till pengarna mer eller mindre direkt. Generellt sett får du svar på din ansökan redan inom några timmar. Sedan förs pengarna över till dig på direkten. Därmed kan du snabbt och enkelt komma över de pengar som du behöver för att kunna lösa akuta ekonomiska situationer.
  • Den lägre tröskeln. Tröskeln till att beviljas ett sådant här lån är ganska låg jämfört med kraven för ett större traditionellt banklån. De exakta kraven varierar lite grann från långivare till långivare, men överlag uppfyller fler personer dessa krav än de krav som ditt lokala bankkontor ställer på dig som låntagare. Generellt sett är kraven att du ska vara över 18 år gammal, ha en stadig inkomst och vara folkbokförd i Sverige.
  • Att du inte behöver någon säkerhet. En annan fördel med snabblån är att du inte måste ställa en säkerhet för lånet. Detta betyder att du som långivare inte behöver använda en tillgång som garanti och riskera att bli av med den om du inte kan betala ditt lån. Därmed behöver du inte sätta din bostad eller din bil på spel bara för att du vill låna lite pengar. Detta gör också att dessa lån är mer attraktiva för personer som inte har några tillgångar att ställa som säkerhet för ett lån.
  • Flexibiliteten. Sist men inte minst är dessa lån också väldigt flexibla. Du kan själv avgöra hur du vill använda de pengar som du lånar.