Bröllopsplanering och förberedelse

20 sep

Inför ett bröllop finns det åtskilligt att hantera! Såväl festlokal som inbjudningskort, meny, kläder, underhållning och mer därtill skall planeras noga. Det är en dag som inte kommer åter och att man går in för att allting skall vara perfekt är inte konstigt. Bröllopsplanering kan delas in i några olika moment för att man enklare skall få en överblick och i tid kunna navigera förbi eventuella problem som kan råka bli verklighet. Är man ute i tid och har reservplaner färdiga att använda sig av, kan man känna sig ganska lugn inför den stora dagen. Istället för oro och stress kan man fokusera på vad som egentligen spelar roll.

Gästlistan för bröllopet

För vissa är detta ett snabbt och enkelt moment som man kan klara av på någon timma. Andra par sitter med denna fråga i veckor utan att komma till klarhet med vad de egentligen skall bestämma sig för. Att bjuda alla män någonsin känt är sällan en strategi som håller i längden. Någonstans får man dra en gräns för hur många man kan bjuda. I varje fall om man vill ha ett traditionellt bröllop med efterföljande middag och tårta. Naturligtvis kan man redan vid bröllopsplaneringen ta ett beslut om att hålla ett alternativt sådant och därmed kunna bjuda in fler.

Det är inte ovanligt att man har bröllopsfesten i tre delar. Först och främst vigseln dit alla som vill är välkomna. Därefter middag dit man bjuder släkt, familj och de närmaste vännerna. Efter middagen stundar nästa del av fester. Det så kallade eftersläppet. Det är nu festen börjar på allvar och alla som inte varit på middagen kan anlända för att dansa och fira tillsammans. På så vis kan man ha olika gästlistor och anpassa budget för att täcka in middag och lokal. En bar till självkostnadspris kan upprättas för att alkohol inte skall kosta någonting extra för värdparet.

Att påbörja sin bröllopsplanering är ett roligt och viktigt steg för att nå fram till målet. Många gånger sker en bröllopsplanering långt innan det att man bjuder in någon. För säkerhets skull kan man förhöra sig med sin familj för att hitta datum när alla kan komma. Det är ofta någonting som görs ganska tidigt. Övriga delar av planeringen kan komma därefter.

Här finns bra tips om bröllopsplanering för de som är i färd med att gifta sig.