Bästa mobiloperatören när du ska byta mobilabonnemang

30 jul

Börjar det bli dags att testa en ny operatör? Det är varken särskilt svårt eller krångligt att byta mobiloperatör och mobilabonnemang, men det kan vara bra att ha lite framförhållning, eftersom det finns en del procedurer som ska utföras. Särskilt om ens tidigare telefonnummer ska flyttas med till den nya operatören. Det brukar gå till som så att den nya mobiloperatören skickar hem ett nytt sim-kort till ens folkbokföringsadress, och några dagar senare flyttas numret från den gamla till den nya operatören. Kunden behöver inte göra något aktivt utom att byta sim-kort på den dagen som anges, men det är värt att veta att det inte går att kontakta numret under tiden bytet sker. Själva flytten sker oftast under natten för att störa så lite som möjligt, och nästa morgon går det bra att använda telefonen som vanligt.

Välj den bästa mobiloperatören när du byter abonnemang

För att välja bästa mobiloperatörer när du ska byta mobilabonnemang gäller det att läsa på i förväg och fundera kring sina behov. Det finns många olika abonnemang och operatörer idag, och de flesta riktar sig till en bred kundkrets. Tack vare konkurrensen mellan mobiloperatörerna kan kunder i Sverige få ett bra pris för den telefoni-tjänst de väljer. Men beroende på var i landet man bor, och hur ens behov ser ut finns det alltid bättre och sämre alternativ att välja mellan. Som tur är finns det täckningskartor från de olika operatörerna som hjälper kunden att jämföra abonnemangen och välja det bästa för sin situation.

Fyra tips för den som vill byta mobiloperatör

  • Använd en bra jämförelsetjänst för att skapa en överblick av de abonnemang som erbjuds på den svenska marknaden, att jämföra på egen hand blir onödigt tidskrävande.
  • Fråga gärna vänner och bekanta som bor i området om de är nöjda med sin operatör, och om täckningen är tillräckligt bra. Det ger den bästa uppfattningen om hur de olika abonnemangen blir i praktiken.
  • Se till att ha avslutat eventuell bindningstid på nuvarande abonnemang före bytet för att undvika onödiga kostnader.
  • Var inte rädd för att byta operatör! Det kan kännas komplicerat, men ger oftast en bättre deal och tar inte särskilt mycket tid att genomföra.