Visst drömmer vi alla om ett skinande rent kontor i Stockholm! Och vikten av ett välstädat kontor ska inte underskattas. Dina anställda jobbar mer effektivt om lokalerna är rena och inte fulla av dammråttor i hörnen. Du som arbetsgivare bör alltid sträva efter att erbjuda så rena lokaler som möjligt till dina medarbetare och en regelbunden kontorsstädning i Stockholm är A och O.
Hur mycket städas vid en kontorsstädning i Stockholm?
Du kan förvänta dig att alla mattor och golv dammsugs. Fria ytor såsom skrivbord, hyllar, dörrar och bänkar ska dammas av. Papperskorgar ska tömmas och lokalvårdarna ska byta soppåsar. I våtutrymmen som badrum och toalett rengörs allting: handfat, speglar och givetvis toaletten. I många fall fyller städpersonalen på toapapper, tvål och pappershanddukar om det behövs. När det gäller annan typ av kontorsstädning i Stockholm så måste du kontrollera med just ert städbolag vad de erbjuder. I de flesta fall kan man köpa tilläggstjänster som golvvård, fönsterputs, persiennrengöring och rengöring av ventilationssystem. Det är viktigt att ha en god kvalitet på inomhusluften, särskilt om ni har allergiker eller astmatiker bland personalen, därför börs ventilationen rengöras och ses över med jämna mellanrum.
Vad ska jag ta hänsyn till när jag anlitar ett städföretag?
Fråga alltid om de själva tar med städutrustning och rengöringsprodukter eller om det är du som kund som ska se till att det finns på plats. I vissa fall brukar man kunna hyra städvagnar och dammsugare från städfirman men det kan ofta bli billigare att köpa sin egen städutrustning. Kontraktet bör ni utarbeta tillsammans och det bör vara så detaljerat som det bara går. Det bör framgå vem som ska utföra städningen med namn och personnummer. Hur ofta och hur länge kontorsstädningen ska utföras och vilka dagar. Det är också bra att skriva in vilken tid på dygnet som städfirman tänker städa hos er.
Hur hittar man en pålitlig städfirma?
Det första du ska göra är att alltid be om referenser. Du kan också testa att skicka epost och kontakta städföretaget via sociala nätverk för att se hur de kommunicerar med sina kunder. Fråga om de har skatteskulder och om de är registrerat för F-skatt. Kontrollera vilka försäkringar som företaget har tecknat för sina anställda. Kontrollera också att företaget inte har skatteskulder och att det är registrerat för F-skatt. Fråga vilka försäkringar som finns och vad som händer om de skulle skada er egendom eller om lokalvårdaren skulle råka ut för en olycka.