Är iPhone 8 intressant 2020?

19 jan

För den oinvigde kan det vara svårt att skilja på olika iPhonemodeller. Apple brukar släppa en ny lur på hösten varje år. I september 2017 var det dags för iPhone8, ett år efter att föregångaren iPhone 7 släppts. Det lustiga var att Apple valde att släppa efterföljaren iPhone X endast ett par månader senare. Det blev också den telefon i Apples historia med kortast tid på marknaden – endast tio månader. iPhone X ersattes av iPhone XS. Samtidigt finns i skrivande stund iPhone 8 fortfarande kvar i Apples officiella utbud av telefoner.

Köpa iPhone 8 2020?

Den naturliga frågan är därför – är iPhone 8 något att satsa på 2020? Ja – iPhone8 är en utmärkt telefon med höga prestanda, om än med en något föråldrad design. iPhone 8 har ett antal fördelar jämfört med föregångaren iPhone 7:

  • TrueTone: iPhone 8 ställer in skärmen så att den visar ett behagligt ljus som anpassas efter omgivningen.
  • Kamera: Bättre ljus och finare skärpedjup i porträtt-mode.
  • Processor: iPhone 8 är snabbare än iPhone 7 tack vare processorn Apple A11. Det är samma processor som sitter i iPhone X.
  • Laddning: Tack vare en baksida av glas istället för metall kan iPhone laddas kontaktlöst.
  • Minne: Den minsta iPhone 8 har hela 64 GB minne och det går att beställa med upp till 256 GB.

Det är inte någon enorm skillnad från iPhone 7 men iPhone 8 är helt klart en snäppet bättre telefon. Samtidigt har den mycket gemensamt med de senaste telefonerna även om designen är lite äldre. Enligt oss är iPhone 8 en klart intressant telefon att köpa 2020. En av våra favoriter faktiskt.

Sista iPhone med knapp

När iPhone 7 introducerades chockades många av att man valt att plocka bort hörlursuttaget. För iPhone 8 blev det inte några överraskningar av den typen. Däremot har iPhone 8 gjort sig känd för att vara den sista Apple-telefonen med knapp. Borttagandet av denna knapp påminner lite om när Apple introducerade datormusen med endast en knapp på 1980-talet.
I knappen på iPhone 8 sitter som bekant en fingersensor. Nyare modeller använder istället ansiktsigenkänning. Det var inget fel på knappen i iPhone 8 – tvärtom. Det är fortfarande ett av de säkraste sätten att säkra sin telefon på.

Istället handlade det om att Apple ville ta konceptet till en ny nivå och göra designen ännu mer minimalistisk samtidigt som man ville utnyttja hela framsidan till skärmen. Vad som är bäst är en smaksak. En del kan inte tänka sig att ersätta knappen med ansiktsigenkänning. Om du är en av dem är iPhone 8 din sista chans att få en topptelefon från Apple med knapp. Nackdelen är att den enligt vissa ger telefonen ett något föråldrat utseende. En smaksak som sagt.