Utbilda sig till medium – går det?

21 apr

Utbilda sig till medium – går det?

Vissa säger att det är en medfödd förmåga som bara finns hos vissa och andra säger att man genom öppenhet, intresse och kunskaper kan lära sig att ta del av andevärlden. Det finns både kurser och utbildningar inom området för den som känner sig nyfiken att experimentera med sina sinnen och ta del av kunskaper som behövs vid seans och privata sittningar.

Begreppet medium

Det första man ska tänka på om man funderar att gå en kurs eller utbildning är att begreppet medium är väldigt brett och varierat, beroende på vem man frågar. Vissa sammankopplar det med en förmåga att kunna kommunicera men den andra sidan, andevärlden, medan andra ser det mer som ett sätt att leva. För vissa handlar det om att känna av nuet och att leva i det, att lyssna till sitt inre när man står vid olika vägskäl i livet. Innan man bokar in sig för en kurs kan det vara bra att fråga sig var det är man efterfrågar, och sedan utgå ifrån det när man väljer utbildare.

Utbildning

Det finns ingen högskoleutbildning för den som vill lära sig mer och få ett mediumcertifikat utan man måste vända sig till privata utbildare. Ofta arbetar de själva som medium och erbjuder både längre utbildningar och kortare kurser. I en längre utbildning får man lära sig mycket om andevärlden och de tjänster som finns, så som att hålla i en seans och lägga kort.

Kurser inom tarot

Är man mer intresserad av att kunna läsa kort kan man ta en tarotkurs. Man får lära sig att lägga kort både för sig själv och andra och hur man ska tolka dessa. Dessutom får man lära sig mer om alla kortens betydelse och andra saker som är bra att ha med sig den dagen man själv börjar lägga sina kort. Många av dessa kurser ges på helgerna och är inga problem att kombinera för den som har ett annat jobb.

Har man deltagit i en seans eller andra andliga sammankomster och känner sig nyfiken på att utveckla sig själv och sina egna sinnen inom dessa områden finns alltså både längre utbildningar och kortare helgkurser att ta del av. Fundera på vilken del som intresserar just dig och leta sedan upp en lämplig utbildare, sedan är det bara att sätta igång.

Tarotguiderna kan man hitta allt från vägledare till kurser, besök dem redan idag.