Alla hjärtans dag är kärlekens stora högtid

24 jan

Alla hjärtans dag är en stor högtid runt om i världen och så även här hemma i Sverige. Denna högtid firas varje år den 14 februari. Den är tillägnad kärleken och ger dig ett utmärkt tillfälle att visa en person som du älskar din uppskattning och tillgivenhet.

Högtiden heter på engelska Valentine’s Day och har fått sitt namn av Sankt Valentin, en katolsk präst som levde under 200-talet. Han var känd för att i hemlighet gifta par som av en eller annan anledning inte tilläts gifta sig av den romerske kejsaren Claudius II Gothicus. Men här i Sverige har vi alltså valt att kalla denna stora dag för alla hjärtans dag.

Så kan du göra alla hjärtans dag till en speciell dag

Detta är som sagt en högtid som förknippas med kärlek och fina gåvor. Många väljer att ge sin älskade blommor, choklad och kort när det vankas alla hjärtans dag. Detta för att uttrycka sin kärlek och tillgivenhet till sin partner. Andra väljer istället att ge bort andra slags gåvor, såsom till exempel vackra smycken eller trevliga resor.

Men du kan även låta din kreativitet flöda och uttrycka din kärlek på något helt annat sätt. Till exempel kan du använda dig av följande produkter för att pynta hemmet, arbetsplatsen eller liknande i samband med denna viktiga dag:

  • ballonger
  • bordsdekorationer
  • cake picks
  • presentpåsar
  • muffinsformar
  • bordsdukar
  • nallebjörnar.

Det finns inga rätt eller fel utan det är helt och hållet upp till dig hur du väljer att fira denna dag!

Denna högtid är inte längre enbart till för kärlekspar och turturduvor

Utöver att ge bort gåvor kan du också välja att fira alla hjärtans dag på andra sätt. Till exempel kan du välja att ta med din partner på en romantisk promenad, besöka en fin restaurang tillsammans eller varför inte se en romantisk film på bio?!

Värt att tänka på är dock att denna högtid inte längre är till för enbart kärlekspar. Även vänner, familjemedlemmar och släktingar kan med fördel välja att visa varandra uppskattning på just denna dag. Det viktiga är att låta dagen symbolisera antingen kärlek eller vänskap och vänlighet.